sitoo_retail_rectangular

NYA INNOVATIONER FÖRÄNDRAR DETALJHANDELN

Varför är samarbete och bra service så viktigt för detaljhandeln? När vi tänker på detaljhandel och mode ser vi ofta shopping, trendiga klädstilar och influencers framför oss. Men bakom kulisserna tar tillverkarna fram sina kollektioner med material från ett globalt nätverk av leverantörer. Designers och producenter arbetar med allt tajtare deadlines och kundmönster som ständigt förändras. En komplex utmaning för de flesta företag! Nya tekniska lösningar håller dock på att förändra detaljhandeln och hur varor designas, produceras, levereras och hanteras.

DRA NYTTA AV FÖRÄNDRINGARNA

Enligt en studie från PwC, kan företag reducera sina kostnader med 3,6% och öka sin omsättning med 2,9% årligen om de drar nytta av innovation och omfamnar ny teknik.

Som detaljhandlare måste du ha en strategi för att identifiera vilka tekniska lösningar och innovationer som gynnar dig. Vad kommer att göra ditt företag mer konkurrenskraftigt? Vad kommer att sänka just era kostnader?

Nya plattformar, som molntjänster, gör det möjligt för hela branschen att ställa om digitalt. Molntjänster kopplade till helt integrerade affärssystem och nya affärsprocesser kan driva utvecklingen i en positiv riktning och gynna hela företaget.

En helt ny shoppingupplevelse

Nya tekniker gör det möjligt för både personal och kunder att samarbeta på ett helt nytt sätt, sätt som vi aldrig har sett förut. Genom att ta bort manuell administration kan medarbetarna ge kunderna bättre service i stället, en bättre kundupplevelse. Uppkopplade enheter, Internet of Things (IoT), gör anställda mer informerade om vad som finns på lager och hur deras kunder ser ut.

Detaljhandlare behöver antingen utbilda sin personal, eller anställa personal med bättre digital kompetens.

Big data, som ofta kallas ”den nya elektriciteten”, kommer att driva utvecklingen, så analytiska färdigheter och förmågan att tolka och dra slutsatser är de viktigaste för framtiden inom retail.

Vi ger kunderna en personligare shoppingupplevelse, som förstärks när kundernas egna devices ansluter till butikerna med hjälp av IoT, och levererar innehåll anpassat till just dem.

Varför är innovation viktigt för detaljhandeln?

Agera nu. Snart kommer dessa framsteg vara standard inom detaljhandeln.

Identifiera nyckelmöjligheter. Som återförsäljare måste du kunna identifiera vilka möjligheter och vilken teknik som passar dig och dina kunder bäst.

Gör det steg för steg. En komplett företagsomvandling sker inte över en natt. Börja med något litet, som att införa IoT och RFID-taggar för att hålla koll på ditt lager. Sen kan du i ett senare skede skaffa robotar som automatiserar och fyller på i hyllorna.

Engagera alla. Samarbeta med ledande tekniska företag och utbilda all personal i de nya systemen.

Förnya, förnya, förnya. Testa ny teknik som en naturlig del i era processer. Experimentera med egna idéer. Uppdatera all anställda. Ständig utveckling, i stort som i smått, är nyckeln till att hela tiden ligga i framkant.

SIGMA LEDER UTVECKLINGEN INOM DETALJHANDELN

Sigma har marknadsledande lösningar och tjänster som gör det möjligt för detaljhandelsföretag att koppla upp hela företaget. Vi skapar sömlösa uppkopplingar mellan distribuerade lager, butiker och leverantörer, och allting uppdateras i realtid.

Sigmas digitala omställningsmodell och best-in-class-lösningar för detaljhandeln automatiserar viktiga affärsprocesser och samarbetssystem med rätt data i realtid. Vi hjälper helt enkelt våra retailkunder att koppla upp och ihop sina system och processer till vad vi kallar ett Connected Enterprise. Säkert och effektivt förstås.

I vår portfölj har vi:

Cloud Computing Services
Microsoft Dynamics Sales and Marketing (CE)
Microsoft Dynamics Customer Service (CE)
Microsoft Dynamics 365 F&O ERP
Sigma IoT (Internet of Things) Solutions
Sigma Big Data and Power BI Analytics
Sigma e-Commerce and Customer Loyalty Solutions
Product Information Management (PLM) Solutions
Sigma Connected Field Service
 Sigma Cyber Security
Sigma MRO Plant Maintenance
Sigma AMS (Enterprise Application Maintenance)

Nu kan ni koppla ihop era lokala, internationella och globala företag till ett enda Connected Enterprise. Du får tillgång till affärsdata och beslutsunderlag i realtid, så att ni enkelt kan fatta beslut om hela verksamheten.

Låt Sigma bli din globala teknik- och systempartner, så vi kan hjälpa dig förbli konkurrenskraftig. Vi förser din organisation med system och processer byggda på världsledande teknik.

Med Sigma kan du förvänta dig en bättre morgondag!

martin-hok

VILL DU VETA MER?

Martin Hök
Business Manager
martin.hok@sigma.se
+46 70 36 93 603

Kontakta oss

Expect a better tomorrow

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. We are 4,600 employees in fourteen countries. Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family.

The Danir Group
CONTACT

Nexer/Sigma IT, Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg, Sweden info@sigma.se

Nu har Sigma IT blivit Nexer – framtidens techbolag. Med digital spetskompetens inom strategi, teknik och kommunikation skapar vi framtiden redan idag. Som kund hos oss ligger du alltid steget före.